Samenwerking interactieve online bijeenkomsten

JMD Advies en Bureau Blik organiseren onder de naam Dekkers & BLIK sinds kort interactieve online bijeenkomsten voor kleine groepen met als doel synchroon kennisdelen, training en ontwikkeling.
Tijdens deze interactieve webinars wordt direct gecommuniceerd met de deelnemers. Zij kunnen vanuit huis of hun werkplek informatie krijgen, ervaringen uitwisselen, feedback geven en vragen stellen aan de aanwezige trainer of gastspreker. Een deel van het programma kan besteed worden aan uitwisseling in kleine groepjes, alles met behulp van slimme online technologie. De beschikbare informatie staat voor de deelnemers klaar om tijdens de ontmoeting zelf downloaden. Een webinar met dergelijke actieve werkvormen is boeiend, blijft uitdagen, is actief en vooral effectief.

Kristin Dekkers, JMD Advies: “Een combinatie van online en offline bijeenkomsten werkt volgens de principes van blended learning goed. Daarom denken wij ook mee met organisaties om een uitgebalanceerde combinatie te vinden van ‘live’ bijeenkomsten op locatie en aansluitende online overleggen, trainingen of kennisdeelsessies.” Dekkers & BLIK bereidt on- en offline bijeenkomsten samen met de opdrachtgever voor, test uit en faciliteert.

Bijeenkomsten voor overleg, training en kennisdelen kosten veel tijd. Tijd om te organiseren, en ook veel tijd voor de deelnemers, die soms vanuit het hele land naar één duurbetaalde locatie komen. Dekkers: “Steeds meer organisaties lopen hier tegenaan. Wij merken dat er mensen op het laatste moment afhaken als een meeting waar zij graag bij willen zijn toch niet in de agenda past vanwege reistijd, files of gezin. Voor overleg met een kleine groep zijn er tools beschikbaar als Google+, Skype en Facetime. Maar wat doe je als je iets wilt presenteren? Wanneer je mensen wilt trainen? Als je een grotere groep bij elkaar wilt hebben en daar niet teveel tijd en geld aan kunt of wilt besteden? Daar duiken Karen van Bureau Blik en ik in.”

Dekkers en BLIK richten zich allereerst op onderwijs en overheid. Het zal niet lang duren voor de rest volgt, denkt Dekkers; “Gelukkig nemen wij beiden een berg aan ervaring, energie en een enorm netwerk mee. Met opschalen hebben we veel ervaring; we kijken er naar uit.” www.dekkersenblik.nl